Στις εγκαταστάσεις της Σχολής με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Χρήστου ΔΟΥΡΟΥ σε συνταγές του ίδιου οι σπουδαστές του μαθήματος Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ του Γ` εξαμήνου δημιούργησαν πιάτα όμορφα , ευφάνταστα και γευστικά .
1.Στα ορεκτικά κρύα πρέπει να ξεχωρίσουμε την παρασκευή παντζαριού με κατσικίσιο τυρί,
το τυρί είναι Δραμινό και την ρώσικη με αυγά χωριάτικα που έφερε σπουδάστρια του Ι.Ε.Κ.
2. Quiche Lorraine (Κις λορεν) το τέλειο Γαλλικό ζεστό ορεκτικό σε εκτέλεση σπουδαστών
του ΔΙΕΚ Δράμας. Ένα πιάτο που μπορεί άνετα τα σταθεί τέλεια σε χριστουγεννιάτικο
τραπέζι.
3.Πατατούλες , ρύζι, χοιρινό καπνιστό, λουκάνικο όλα μαζί δημιούργησαν γαρνιτούρες που θα χρησιμοποιήσουμε συνοδευτικά για κρέας ,κοτόπουλο κ.τ.λ. Προϊόντα όλα Δραμινά.
4.Παρακευές με κιμά .Κάναμε το τέλειο αμερικανικό μπέργκερ, δικό μας το
ψωμάκι(ζυμώσαμε). Κλασσική σούπα Γιουβαρλάκια & Ταρτάρ(ωμό αλλά καλό) ,Λίγοι
μαθητές το δοκίμασαν ,τους άρεσε.
5.Οι πιο νόστιμες συνταγές με κοτόπουλο είναι εδώ. Ζουμερό το κοτόπουλο με την τεχνική
της άλμης και μια συνταγούλα με ζυμαρικό.
6. Γαλλική συνταγή ψάρι ποσέ Au vin Blanc, η δικιά μας Αθηναϊκή σαλάτα , ψαράκια στον
φούρνο μπρεζέ με κρασάκι λευκό, σουπίτσα με ψάρι και το ψάρι με κρούστα αλατιού
,τρελαθήκαμε από την φρεσκάδα των ψαριών αλλά και οι παρασκευές είχαν τον τέλειο
γευστικό αποτέλεσμα.
Όλες οι αγορές των προϊόντων γίνανε με χρήματα των σπουδαστών, συμβάλανε και οι
καθηγητές σε αυτήν τη προσπάθεια.
Εκτός από τα προιόντα του πρώτου μαθήματος που έγιναν με χρήματα του Ι.Ε.Κ.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ /ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ : ΔΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Στο πλαίσιο του μαθήματος Τέχνη Μαγειρικής ΙΙΙ του Γ` εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας και
βάση του προγράμματος του οδηγού σπουδών του Υπουργείου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου